Ha valami gyors finomságra vágytok mindenképpen próbáljátok ki ezt a lekvár receptet, ugyanis önmagában is nagyon finom (de zabpalacsintára vagy pohárkrémbe is tökéletes választás lehet.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 5 minutesminutes
Total Time 15 minutesminutes
Servings 1.3liter
Ingredients
1,2kgeper(jól megmosva, a hibás részeket kivágva 1 kg eper maradt)
60g1:4 édesítő(ez kb. 250 g cukornak felel meg)
75gchia mag
1dbcitrom leve
10-15ggyömbér
friss fűszernövényekízlés szerint menta, citrombazsalikom, bazsalikom
Instructions
Az epret megpucoljuk, felszeleteljük. A citromot a felszeletelt gyümölcsre facsarjuk és hozzákeverjük az édesítőt és a kiválasztott fűszernövényeket is.
Az egészet kb. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy az eper levet eresszen.
Az epres lekváralapot beletesszük a Vegital növényi italkészítőbe és elindítjuk a Juice programot. Kb. 3 perc múlva el is készült a lekvárunk.
Notes
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.huMiért készítsünk főzés nélküli eperlekvárt a hagyományos helyett?Egyrészt, mert szerintem nagyon finom. :)
Gyorsan és könnyen elkészíthetjük
Elkészítés után fél órával már fogyasztható
Hozzáadott cukortól mentes
Mivel nem történik hőkezelés, ezért a gyümölcs vitamintartalma megmarad.
Hűtőben 1 hétig biztosan eláll
A zselésítést a chia mag végzi, ami rengeteg tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz meglepően kevés kalória és igen alacsony glikémiás index mellett.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető (a szükséges chia mag mennyisége ekkor változhat, függ a gyümölcs víztartalmától).