Vegyes zöldségekből készült, kiváló savanyúság lesz belőle, ami önállóan, vagy köretként is fogyasztható.
Prep Time 15 minutesminutes
Cook Time 28 minutesminutes
Total Time 43 minutesminutes
Servings 4fő
Ingredients
Zöldségek
200gretek2 csomag
250gkaralábé
1csomagújhagyma
10cmtorma darab
6cmgyömbérfriss
1kiskanálszínes bors
1kiskanálkorriander
10dbboróka bogyó
hingopcionális *
Felöltőlé
1evőkanálsó
1kiskanál méz
1dbmezophil baktérium kultúra
5-6dlvíz
Instructions
A retket felkarikázzuk, a karalábét vékony – kb 1,5 x 1,5 cm-es szeletekre vágjuk,felaprózzuk az újhagymát.
Ezeket sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. Erre jön egy sor vékonyan felkarikázott torma (kb 10 cm-es darab) és egy 6 cm-es, hasonlóan feldarabolt (nagyon vékonyra szeletelt) friss gyömbér.Megszórjuk színes bors keverékkel, koriander maggal, 10 szem boróka bogyóval és hinggel.
A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.)
Kimchi programon fermentáljuk.
* hing (a hing egy ajurvédikus hagymapótló fűszer, ami FODMAP diétában, azaz fruktán érzékenységben, galaktooligoszacharid emésztési elégtelenségben szenvedőknek remek alternatíva a tiltott vöröshagymával és fokhagymával szemben.
Egyéb nevei: asafoetida, vagy ördöggyökér. Remekül pótolja a hagymákat.)