Vegyes zöldségekből készült, kiváló savanyúság lesz belőle, ami önállóan, vagy köretként is fogyasztható.
Elkészítési idő15minutes
Főzési idő28minutes
Összes idő43minutes
Mennyiség/űrtartalom4fő
Alapanyagok
Zöldségek
200gretek2 csomag
250gkaralábé
1csomagújhagyma
10cmtorma darab
6cmgyömbérfriss
1kiskanálszínes bors
1kiskanálkorriander
10dbboróka bogyó
hingopcionális *
Felöltőlé
1evőkanálsó
1kiskanál méz
1dbmezophil baktérium kultúra
5-6dlvíz
Így készítsd!
A retket felkarikázzuk, a karalábét vékony – kb 1,5 x 1,5 cm-es szeletekre vágjuk,felaprózzuk az újhagymát.
Ezeket sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. Erre jön egy sor vékonyan felkarikázott torma (kb 10 cm-es darab) és egy 6 cm-es, hasonlóan feldarabolt (nagyon vékonyra szeletelt) friss gyömbér.Megszórjuk színes bors keverékkel, koriander maggal, 10 szem boróka bogyóval és hinggel.
A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.)
Kimchi programon fermentáljuk.
* hing (a hing egy ajurvédikus hagymapótló fűszer, ami FODMAP diétában, azaz fruktán érzékenységben, galaktooligoszacharid emésztési elégtelenségben szenvedőknek remek alternatíva a tiltott vöröshagymával és fokhagymával szemben.
Egyéb nevei: asafoetida, vagy ördöggyökér. Remekül pótolja a hagymákat.)