Go Back
+ servings
Print

Fermentált szilva ital

Frissítő szilva ital mentával és fügével. Igazi őszi hangulatot idéző itóka tele vitaminokkal.
Prep Time 10 perc
Cook Time 2 days
Total Time 2 days 10 perc
Servings 1 l

Ingredients

  • 500 g szilva
  • 10 db mentalevél (lehet több is)
  • 1-2 db füge
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2-3 cm gyömbér
  • 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 l szűrt víz

Instructions

  • A gyümölcsöket, hozzávalókat előkészítjük, a gyömbért kis kockákra vágjuk, majd a fermentáló tartályába tesszük őket.
  • Az összetevőket felöntjük szűrt vízzel úgy, hogy a tartály pereméig érjen a folyadék.
  • Átkeverjük, majd rátesszük a fermentáló tetejét. Rice Wine programon 48 órát erjesztjük.
  • Ha lejárt a program leszűrjük. Az italt frissítőként fogyaszthatjuk, míg a gyümölcsöket felhasználhatjuk salátába, vagy főzési alapanyagként.
  • Az italt fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Notes

G.B. Beáta receptje