Nyomtatás
Fermentált szilva ital
Frissítő szilva ital mentával és fügével. Igazi őszi hangulatot idéző itóka tele vitaminokkal.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 48 minutes
Összes idő 58 minutes
-
500
g
szilva
-
10
db
mentalevél
(lehet több is)
-
1-2
db
füge
-
1
kiskanál
fahéj
-
2-3
cm
gyömbér
-
1
db
zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
-
1
kiskanál
cukor
-
1
l
szűrt víz
-
A gyümölcsöket, hozzávalókat előkészítjük, a gyömbért kis kockákra vágjuk, majd a fermentáló tartályába tesszük őket.
-
Az összetevőket felöntjük szűrt vízzel úgy, hogy a tartály pereméig érjen a folyadék.
-
Átkeverjük, majd rátesszük a fermentáló tetejét. Rice Wine programon 48 órát erjesztjük.
-
Ha lejárt a program leszűrjük. Az italt frissítőként fogyaszthatjuk, míg a gyümölcsöket felhasználhatjuk salátába, vagy főzési alapanyagként.
-
Az italt fogyasztásig hűtőben tároljuk.