Go Back
+ servings
Nyomtatás

Fermentált szilva ital

Frissítő szilva ital mentával és fügével. Igazi őszi hangulatot idéző itóka tele vitaminokkal.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 48 minutes
Összes idő 58 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 l

Alapanyagok

  • 500 g szilva
  • 10 db mentalevél (lehet több is)
  • 1-2 db füge
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2-3 cm gyömbér
  • 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 l szűrt víz

Így készítsd!

  1. A gyümölcsöket, hozzávalókat előkészítjük, a gyömbért kis kockákra vágjuk, majd a fermentáló tartályába tesszük őket.
  2. Az összetevőket felöntjük szűrt vízzel úgy, hogy a tartály pereméig érjen a folyadék.
  3. Átkeverjük, majd rátesszük a fermentáló tetejét. Rice Wine programon 48 órát erjesztjük.
  4. Ha lejárt a program leszűrjük. Az italt frissítőként fogyaszthatjuk, míg a gyümölcsöket felhasználhatjuk salátába, vagy főzési alapanyagként.
  5. Az italt fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Jegyzetek

G.B. Beáta receptje