Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Fermentált szilva ital
Frissítő szilva ital mentával és fügével. Igazi őszi hangulatot idéző itóka tele vitaminokkal.
Prep Time
10
minutes
minutes
Cook Time
48
minutes
minutes
Total Time
58
minutes
minutes
Servings
1
l
Ingredients
500
g
szilva
10
db
mentalevél
(lehet több is)
1-2
db
füge
1
kiskanál
fahéj
2-3
cm
gyömbér
1
db
zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
1
kiskanál
cukor
1
l
szűrt víz
Instructions
A gyümölcsöket, hozzávalókat előkészítjük, a gyömbért kis kockákra vágjuk, majd a fermentáló tartályába tesszük őket.
Az összetevőket felöntjük szűrt vízzel úgy, hogy a tartály pereméig érjen a folyadék.
Átkeverjük, majd rátesszük a fermentáló tetejét. Rice Wine programon 48 órát erjesztjük.
Ha lejárt a program leszűrjük. Az italt frissítőként fogyaszthatjuk, míg a gyümölcsöket felhasználhatjuk salátába, vagy főzési alapanyagként.
Az italt fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Notes
G.B. Beáta receptje