Print
Fermentált szilva ital
Frissítő szilva ital mentával és fügével. Igazi őszi hangulatot idéző itóka tele vitaminokkal.
Prep Time 10 perc perc
Cook Time 2 days days
Total Time 2 days days 10 perc perc
Servings 1 l
- 500 g szilva
- 10 db mentalevél (lehet több is)
- 1-2 db füge
- 1 kiskanál fahéj
- 2-3 cm gyömbér
- 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- 1 kiskanál cukor
- 1 l szűrt víz
A gyümölcsöket, hozzávalókat előkészítjük, a gyömbért kis kockákra vágjuk, majd a fermentáló tartályába tesszük őket.
Az összetevőket felöntjük szűrt vízzel úgy, hogy a tartály pereméig érjen a folyadék.
Átkeverjük, majd rátesszük a fermentáló tetejét. Rice Wine programon 48 órát erjesztjük.
Ha lejárt a program leszűrjük. Az italt frissítőként fogyaszthatjuk, míg a gyümölcsöket felhasználhatjuk salátába, vagy főzési alapanyagként.
Az italt fogyasztásig hűtőben tároljuk.