Go Back
+ servings
Print

Fahéjas szűrleményes süti

Mennyei krémes, habos sütemény, ami szűrlemény felhasználásával készült.
Servings 4

Ingredients

"Mandulatej" 1,8-l-es készülékhez

Tészta

  • 150 g szűrlemény
  • 30 g eritrit
  • 30 g csicseriborsóliszt
  • 70 g növényi vaj
  • 1 csipetnyi

Fahéjkrém

  • 4 dl "mandulatej"
  • 40 g tápióka keményítő
  • 25 g eritrit
  • 2 rúd fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi vanília őrlemény

Instructions

  • A "mandulatej" hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük Five grain programon. A kész ital szűrleményével fogunk tovább dolgozni.
  • A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük és 180 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
  • A krémhez a "tejet" és a 2 rúd fahéjat feltesszük közepes lángon forrni. Amint felforrt, a fahéj rudat kivesszük belőle és hozzáadjuk az eritritet a vaníliaőrleményt, az őrölt fahéjat, majd a keményítőt és jól összeturmixoljuk.
  • A kész krémet a megsült lapra kenjük. Hűtőbe tesszük hűlni és dermedni.
  • A tálaláshoz növényi tejszínhabot és durvára zúzott pisztáciát javaslunk.

Notes

M. Pál receptje-téli receptverseny díjazott
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!