Go Back
+ servings
Nyomtatás

Citromfagyi

Próbáljátok ki ezt a frissítő citromfagyit. Biztosan nem fogtok csalódni.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Mandula ital hozzávalói

  • 30 g mandula
  • 30 g kókuszreszelék
  • 10 g zab
  • 3 g
  • 6 g napraforgó lecitin
  • 1150 ml víz

Fagyi hozzávalói

  • 400 ml mandula ital
  • 100 ml citromlé
  • 168 g bio banán (2 kisebb)
  • 50 g kókuszolaj
  • eritrit /édesítő ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília paszta
  • 4 g xantán (opcionális - ha használjuk, csak a krémes állag elérése után adjuk a keverékhez és így is daráljuk néhány másodpercig)

Citrommáz

  • 50 ml mandula ital
  • 25 g kókuszolaj
  • 30 ml citromlé
  • 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
  • 120 ml víz
  • 8 g zselatin
  • 1 csipetnyi karontin opcionális, a sárga színt eredményezi

Így készítsd!

Mandula ital

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a Soymilk programot és elindítjuk. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba és kinyomkodjuk a szűrleményt. A tejpótlót lehűtjük.

Fagyi készítése

  1. A fagyi hozzávalóit tegyük egy késes aprítóba, majd daráljuk krémesre. Öntsük jégkrémkészítő formákba és fagyasszuk meg.

Citrommáz

  1. Forrósítsuk fel a vizet, majd oldjuk fel benne a zselatint és hűtsük ki. Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha megdermedtek a fagyik, többször mártsuk őket a mázba, közben csorgassuk le a feleseget róluk, majd tegyük őket tálcára és rakjuk a fagyasztóba. (Hamar meg fog kötni a citromos réteg.)

Jegyzetek

Tögyi Julianna receptje