4gxantán(opcionális - ha használjuk, csak a krémes állag elérése után adjuk a keverékhez és így is daráljuk néhány másodpercig)
Citrommáz
50mlmandula ital
25gkókuszolaj
30mlcitromlé
15gSzafi Reform negyedannyi édesítő
120mlvíz
8gzselatin
1csipetnyikarontinopcionális, a sárga színt eredményezi
Így készítsd!
Mandula ital
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a Soymilk programot és elindítjuk.
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba és kinyomkodjuk a szűrleményt.
A tejpótlót lehűtjük.
Fagyi készítése
A fagyi hozzávalóit tegyük egy késes aprítóba, majd daráljuk krémesre. Öntsük jégkrémkészítő formákba és fagyasszuk meg.
Citrommáz
Forrósítsuk fel a vizet, majd oldjuk fel benne a zselatint és hűtsük ki. Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval.
Ha megdermedtek a fagyik, többször mártsuk őket a mázba, közben csorgassuk le a feleseget róluk, majd tegyük őket tálcára és rakjuk a fagyasztóba. (Hamar meg fog kötni a citromos réteg.)