Go Back
+ servings
Print

Bubble milk -boba "tej"

Akinek volt már szerencséje Kínában járni, az tudja, hogy mekkora kultúrája van az italbároknak. Mangó juice bárok, szója/kókusztej italozók, bubble milk üzletek sokasága várja a hatalmas tömegeket nap, mint nap. Ahogy haladunk végig az utcákon szinte mindenki egy poharat szorongat, amelyből néha-néha felszürcsöl egy kis színes, vagy érdekes, bogyós italt. A buborék tea, vagy más néven „gyöngytea”, az 1980-as években indult hódító útjára Ázsiában és azóta is töretlen a sikere. Sorra alakulnak a csak és kizárólag bubble tea/bubble milk italra specializálódott bárok, amelyekben te magad határozhatod meg az ital édességét, hőfokát és ízvilágát is. Hazánkban is egyre népszerűbb ez a laktató finomság, de ha megkóstolod, biztosan te is rajongója leszel.
Prep Time 2 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 22 minutes
Servings 1 főre

Ingredients

Tápióka gyöngyök

  • 100 g tápiókagyöngy (fehér, vagy fekete)
  • 1000 ml víz

Bubble milk

  • 3 dl növényi ital
  • 1 kiskanál eritrit vagy méz
  • 3-4 evőkanál főtt tápiókagyöngy
  • szörp vagy szirup ízlés szerint

Instructions

  • Az első lépés, hogy a tápiókát meg kell főzni. A gyöngyöket forrásban lévő vízbe tesszük. Legalább 8-10 x annyi vizet adagoljunk, mint tápiókát.
  • Körülbelül 40 percig főzzük, úgy hogy folyamatosan forrjon, a gömbök keringjenek. Ha a gyöngyök már átlátszóak, leszűrjük, mint a tésztát és hideg vízben leöblítjük.
  • A kész tápiókagyöngyöket szirupba, vagy szörpbe áztatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Az összeállításnál a pohár aljába kerülnek a gyöngyök, önthetünk rá egy pici szirupot, majd a növényi tejhelyettesítő következik. Ha szirup is kerül a bubble milk-be akkor semleges, ha ízesítetlen gyöngyöket használunk ízesebb tejpótlót javaslunk.
  • A tálaláshoz vastagabb átmérőjű szívószálat kínáljunk, amin kényelmesen átférnek a gyöngyök.