Go Back
+ servings
Print

Brownie szűrleményből

Könnyen elkészíthető süti, ami hatékony felhasználási módja a "tejfőzésből" visszamaradt szűrleményeknek.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 10 db

Ingredients

  • 300 g szűrlemény
  • 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 2 evőkanál eritrit (ízlés szerint lehet több is)
  • 2 evőkanál karobpor vagy kakaó/ mentes csoki
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 6-8 evőkanál rizsliszt tészta állagától függően
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 marék kandírozott narancshéj opcionális
  • növényi "tej" a tészta állagától függően

Instructions

  • Összekeverjük a hozzávalókat.
  • Szűrlemény sűrűsségétől függően lehet, hogy kell bele még növényi "tej" . Ha a szűrlemény nedves, akkor nem kell, viszont ha jól kinyomkodtuk, akkor adhatunk hozzá.
  • A kikevert tésztát muffin formákba kanalazzuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kb. 20-30 perc a sütési idő (sütőtől függ).
  • A browniek mellett látható banánkrém receptjét itt találjátok: https://tejmentesreceptek.hu/recept/banankrem/

Notes

L.Cs.Dorothy receptje
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!