-
Első lépésként elkészítjük a vaníliás kókusztejet.
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a "gabonatej", "soymilk", "five grain" programot.
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk, de nem kell teljesen szárazra.
-
Természetesen más szűrleményből is dolgozhatunk. Ha sima kókusztej szűrleményt használunk, akkor egy kis őrölt vaníliát tegyünk hozzá.
-
A friss, még meleg szűrleménybe keverjük a többi hozzávalót. A méz és a kókuszolaj könnyebben elegyedik, ha még nem hűlt ki a massza.
-
Jól keverjük össze. Ha nagyon nedvesnek tűnik, akkor tehetünk hozzá pluszban kókuszreszeléket, ha pedig túl száraz, egy kis kókusztejjel lehet lazítani.
-
A kókuszos réteget egy sütőpapírral, vagy frissen tartó fóliával kibélelt tepsibe szépen egyenletesen elterítjük, majd lenyomkodjuk. Szilikon muffin sütőformát is lehet használni.
-
1 órára mélyhűtőbe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
-
A következő lépés a csokimáz elkészítése.
-
Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük a kókuszolajjal. Gyorsan, könnyed mozdulatokkal a kókuszos réteg tetejére simítjuk. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy apróra vágott magokkal.
-
Az elkészült Bounty csokit éles, forró vízbe mártott késsel tudjuk szépen szeletelni.
-