Go Back
+ servings
Print

Bounty szelet szűrleményből

Ez a sütés nélküli csoki egy tökéletes alternatíva a "tejfőzés" során keletkezett szűrlemény felhasználására. Könnyen elkészíthető finomság, kókusz imádók figyelmébe ajánljuk. :)
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 48 minutes
Servings 1.8 l

Ingredients

Vaníliás kókusztej

Bounty szelet kókuszos rész

Bounty szelet csokimáz

  • 200 g étcsokoládé
  • 50 g kókuszolaj

Instructions

  • Első lépésként elkészítjük a vaníliás kókusztejet.
  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a "gabonatej", "soymilk", "five grain" programot.
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk, de nem kell teljesen szárazra.
  • Természetesen más szűrleményből is dolgozhatunk. Ha sima kókusztej szűrleményt használunk, akkor egy kis őrölt vaníliát tegyünk hozzá.
  • A friss, még meleg szűrleménybe keverjük a többi hozzávalót. A méz és a kókuszolaj könnyebben elegyedik, ha még nem hűlt ki a massza.
  • Jól keverjük össze. Ha nagyon nedvesnek tűnik, akkor tehetünk hozzá pluszban kókuszreszeléket, ha pedig túl száraz, egy kis kókusztejjel lehet lazítani.
  • A kókuszos réteget egy sütőpapírral, vagy frissen tartó fóliával kibélelt tepsibe szépen egyenletesen elterítjük, majd lenyomkodjuk. Szilikon muffin sütőformát is lehet használni.
  • 1 órára mélyhűtőbe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
  • A következő lépés a csokimáz elkészítése.
  • Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük a kókuszolajjal. Gyorsan, könnyed mozdulatokkal a kókuszos réteg tetejére simítjuk. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy apróra vágott magokkal.
  • Az elkészült Bounty csokit éles, forró vízbe mártott késsel tudjuk szépen szeletelni.

Notes

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!