-
A kesudiót meleg vízbe áztatjuk, minimum 3 órára. A 3 óra alatt 3 x vizet cserélünk rajta, majd leszűrjük.
-
A kesudiót a 250 ml vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, majd elindítjuk a Juice programot 2 x (egymás után). Ezáltal krémes állagúra turmixoljuk.
-
A krémet szűrőbe rakjuk, lecsepegtetjük, egy szilikonos lapáttal kicsit megnyomkodjuk. Lefedjük és nehezékként a kancsóba vizet rakunk, hogy a savó kifolyjon. Körülbelül 1-2 óráig csepegtetjük.
-
A Vegital fermentáló gép tartályába egy alátétet rakunk és erre helyezzük a sajtkészítő formát. Belekanalazzuk a masszát, majd elindítjuk a Kimchi programot. 6 óránként megnézzük és az összegyűlt savót kiöntjük.
-
A fermentálás után hozzáadjuk sót, a citrom levét, az inaktív élesztőt, az olvasztott kókuszzsírt.
-
Az aszalt paradicsomot beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott paradicsomot és a friss bazsalikomot összeaprítjuk. Az összes hozzávalóval krémes állagúra keverjük.
-
Formába kanalazzuk és hűtőben tároljuk fogyasztásig. Jól zárható dobozban maximum 5 napig áll el.
-
Ha nem adunk hozzá lágy sajt kultúrát, akkor egy teáskanálnyi citromlevet használhatunk helyettesítésre. Ízesítéskor, érdemes megkóstolni. Egy kicsit savanykás, de nagyon finom .