Téli gyümölcsleves
Recept nyomtatása
Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni. Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Téli gyümölcsleves
Recept nyomtatása
Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni. Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A mélyhűtött gyümölcsöket forró vízbe rakjuk. Teatojásba tesszük a szegfűszeget, a darabos fahéjat, és feltesszük főni.
  2. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk a levest.
  3. A gyümölcscukrot és a tönkölybúza lisztet először egy kis “mandulatejjel” elegyítjük, majd hozzáadjuk a többi növényi tejpótlót is.
  4. A keveréket a forró gyümölcslevesbe öntjük, folyamatosan kevergetve. A “mandulatej” mennyisége ízlés szerint változtatható.
  5. Még körülbelül 5 percet főzzük, majd langyosra hűtjük.
  6. TIPP: Ez a leves Vegital növényi italkészítőben is megfőzhető Krémleves, vagy Chunky Soup programon.
Megjegyzés

R. Nikoletta receptje-téli receptverseny