Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal Smart Chef-ben
Recept nyomtatása
Ez a fogás egyszerűen fantasztikus. A szűzpecsenye biztosan puha, omlós lesz, és baconbe csavarva esélye sincs kiszáradni.
Mennyiség Előkészítés
2 45 perc
Mennyiség Előkészítés
2 45 perc
Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal Smart Chef-ben
Recept nyomtatása
Ez a fogás egyszerűen fantasztikus. A szűzpecsenye biztosan puha, omlós lesz, és baconbe csavarva esélye sincs kiszáradni.
Mennyiség Előkészítés
2 45 perc
Mennyiség Előkészítés
2 45 perc
Hozzávalók
Szűzpecsenye
Máz
Köret
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A húst a fűszerekkel bedörzsöljük.
  2. A bacon szeleteket sorba rakjuk, ráhelyezzük a fűszerezett húst és feltekerjük.
  3. A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt, a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk.
  4. A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük, majd tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk.
  5. Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük) amíg a köret elkészül.
  6. A batátát megtisztítjuk vékony és karikára vágjuk. Edénybe rakjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.
  7. Bekapcsoljuk a gőzölés programot és körülbelül 15 perc múlva leszűrjük
  8. A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot. 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük és lepirítjuk.
  9. A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk.
  10. A szűzérme pont úgy sül, hogy a belseje egy picit rózsaszín, nagyon finom szaftos.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kívácsi vagy milyen szuper készülékek kaphatóak még a Vegitalnál? Kattins IDE!