Mandulakrémes medvehagyma krémleves
Recept nyomtatása
Kiadós, frissítő tavaszi leves, amit a fokhagyma aromájú medvehagymával tettünk izgalmassá.
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mandulakrémes medvehagyma krémleves
Recept nyomtatása
Kiadós, frissítő tavaszi leves, amit a fokhagyma aromájú medvehagymával tettünk izgalmassá.
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Mandulakrém hozzávalói:
Krémleves hozzávalói:
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A mandulakrém hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába öntjük. Elindítjuk a Dry bean/Száraz mag programot.
  2. A kész krémet leszűrjük, majd visszaöntjük a tartályba. (1 dl-t félre tehetünk belőle a tálaláshoz.) Beletesszük a leves további összetevőit és a Krémleves/cream soup funkciót választjuk.
  3. A levest tálalhatjuk levesgyönggyel, zöldfűszerekkel, pirított magvakkal, akár reszelt sajttal.
  4. Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.
Megjegyzés

Cs. Anita receptje