Káposztával töltött paprika savanyúság
Recept nyomtatása
Finom, ropogós savanyúság, ami tökéletes választás egy ízletes ebéd mellé.
Mennyiség
Előkészítés
10
db
10
perc
Program idő/főzés
36
óra fermentálás
Mennyiség
Előkészítés
10
db
10
perc
Program idő/főzés
36
óra fermentálás
Káposztával töltött paprika savanyúság
Recept nyomtatása
Finom, ropogós savanyúság, ami tökéletes választás egy ízletes ebéd mellé.
Mennyiség
Előkészítés
10
db
10
perc
Program idő/főzés
36
óra fermentálás
Mennyiség
Előkészítés
10
db
10
perc
Program idő/főzés
36
óra fermentálás
Hozzávalók
10
db
paprika
közepes méretű
250
g
káposzta
(amennyi a paprikába belefér, lehet több is)
2
db
babérlevél
1
teáskanál
szemesbors
1
evőkanál
só
1,5
adagolókanál
zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
víz
amennyi ellepi a zöldségeket
Mennyiség:
db
Elkészítés
A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket. A káposztát legyaluljuk és megtöltjük vele a paprikákat.
A felöntőléhez a sós vizet felforraljuk, majd visszahűtjük.
A fermentáló tartályába tesszük a babérlevelet, borsot, majd a töltött paprikákat.
A baktériumkultúrát elkeverjük körülbelül fél dl vízben és a visszahűtött felöltőléhez adjuk. Ráöntjük a paprikára, úgy, hogy elfedje azokat.
Kimchi programon 36 órát erjesztjük és a Cooling funkciót is benyomjuk.
Megjegyzés
F.S.Gitka receptje