Birsalma krémleves
Recept nyomtatása
A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
25
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
25
perc
Birsalma krémleves
Recept nyomtatása
A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
25
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
25
perc
Hozzávalók
500
g
birsalma
(magház nélkül)
150
g
eritrit
(az édesítő mennyiségét a gyümölcs savanyúsága is befyolásolja)
15
g
vaníliás eritrit
vagy vaníliás cukor
1
mokkáskanál
fahéj
1
csipetnyi
szegfűszeg
1
csipetnyi
só
víz
a maximum jelzésig
Mennyiség:
l
Elkészítés
A gyümölcsöt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
A leves melegen és hidegen fogyasztva és egyaránt ízletes. Hűlés közben tovább sűrűsödik, másnap mártásként is használható.