Bab ital
Recept nyomtatása
Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán “vajat” is készíthetünk belőle.
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
35
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
35
perc
Bab ital
Recept nyomtatása
Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán “vajat” is készíthetünk belőle.
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
35
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
35
perc
Hozzávalók
110
g
gyöngybab
15
g
rizs
1
evőkanál
kókusz fehérje
1
kiskanál
só
2
evőkanál
repceolaj
1
kiskanál
eritrit
(opcionális)
víz
a maximum jelzésig
Mennyiség:
liter
Elkészítés
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap a “tej” főzése előtt a babot felforraljuk és leöntjük róla a vizet. Így kevésbé puffaszt a babtej.
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: “five grain”, Baby gép esetében “smooth soup”.
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Megjegyzés
R. Virág receptje