A curry egy indiai konyhát idéző egytálétel, amelynek fűszerezési kombinációja igen sokszínű lehet. Az egyes curry-k elkészítési módja családonként is változhat, valaki ízesebben, míg más kevesebb fűszerrel készíti. Egy könnyű, akár vacsorára is fogyasztható változat készült szakácsrobotunk segítségével.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 1 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 250 g sárgaborsó (éjszakára beáztatva)
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 cm friss gyömbér (kisujjnyi darabka)
- 1 db paradicsom nagyobb méretű
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 csipetnyi só ízlés szerint
- 1 csipetnyi bors ízlés szerint
- 1-2 db babérlevél
- 1 csipetnyi curry ízlés szerint
- 1 csipetnyi római kömény ízlés szerint
- 1 csipetnyi kurkuma ízlés szerint
Tálaláshoz:
- citromlé frissen facsart
- petrezselyem vagy koriander
- növényi "joghurt"
Hozzávalók
Tálaláshoz:
|
Elkészítés
- A program vége előtt 5 perccel megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, (a curry fűszerkeverék eleve sós volt, szóval kicsit kellett csak sózni). Mikor elkészül, kis frissen facsart citromlével és korianderzölddel ízesítjük és egy kanál joghurttal tálaljuk.
Megjegyzés
Jenei Szilvia receptje