Paleo puha fánk

Recept nyomtatása
Paleo puha fánk
A farsangi jelmez elkészítésében nem tudunk segíteni, de bemutatunk nektek egy fánk lisztkeveréket, amiből igen egyszerű paleo fánkot sütni. Az íze igazi farsangi hangulatra emlékeztet.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. 3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverjünk el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel.
  2. Adjuk hozzá a fánklisztet és keverjük csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel.
  3. Hagyjuk pihenni a tésztát 30 percet hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúrjuk át.
  4. Ezt követően lisztes felületen nyújtsuk el 8-10 mm-esre. Kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkunk lesz. Közepébe nyomjunk mélyedést.
  5. Nem túl forró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek.
  6. Amennyiben Smart Chef-et használunk, a szakácsrobot tartályába töltsünk legalább 2 cm magasan olajessimot, vagy kókuszolajat és indítsuk el a Cooking funkciót.
  7. Fontos! A fánkokat csak akkor tegyük az olajba, amikor az elérte az üzemi hőmérsékletet. Ezt abból látszik, hogy bal oldalon fent található három villogó LED folyamatos üzemmódra vált, azaz nem villog tovább.
  8. Egyszerre csak 8 db fánkot tegyünk a tartályba, hogy kényelmesen elférjenek, hogy meg tudjanak nőni és könnyen forgathatók legyenek. Miután mind a 8 fánk belekerült az olajba, azonnal csukjuk le a fedőt és körülbelül 3 percig hagyjuk sülni a fánkok egyik oldalát. Fordítsuk meg a fánkokat és ugyancsak 3 percig süssük a másik oldalukat is, csukott fedő mellett.
  9. A kisült fánkokat óvatosan szedjük ki és ízlés szerint tálaljuk lekvárral, vaníliás poreritrittel.
  10. TIPP: A fánk tésztája tovább ízesíthető fahéjjal, vanília porral, a tetejére kerülhet cukormentes csoki máz is.
Megjegyzés

A puha fánk és nudli lisztkeveréket az alábbi linken találod webshopunkban: https://www.vegital.hu/fozesi-alapanyagok-kiegeszitok/lisztek-sutoporok/paleo-puha-fank

A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiséget tartalmaz egy tasak. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható és formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel. 🙂

 

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek