Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 500 g lencse
- 1 db vöröshagyma közepes
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl növényi "tejföl"
- 0,5 mokkáskanál só (ízlés szerint)
- 1 csipetnyi őrölt feketebors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 3 db babérlevél
- 1 evőkanál ecet (ízlés szerint)
- víz (amennyi ellepi a lencsét)
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A lencsét átmossuk, beletesszük a SC tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
- Feltesszük a géphez tartozó keverőlapátot és elindítjuk a COOKING funkciót.
- Hozzáadjuk az egész vöröshagymát, sót, borsot, babérleveleket. Kb. 20-25 perc elteltével megpuhul a lencse.
Megjegyzés
G.B. Beáta receptje