Gombás-borsós egytálétel

Recept nyomtatása
Gombás-borsós egytálétel
Fűszerekkel gazdagított ropogós burgonya, ínycsiklandó zöldborsós raguval.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A krumplit kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Teszünk bele 1 teáskanál sót, és feltesszük főni COOKING programon.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt. Körülbelül 5 perc múlva, mikor már felforrt a krumplin lévő víz, kikapcsoljuk a gépet, leszűrjük a burgonyát.
  3. Teszünk rá 2 evőkanál olívaolajat, sót, borsot, rozmaringot, fél teáskanál kurkumát, fél teáskanál koriandert, majd összeforgatjuk. Tepsibe öntjük és 190 °C-on körülbelül 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Miközben sül a burgonya, elkészítjük a gombás szószt. 1 fej apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelünk a FRY programon. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot,majd pár percig együtt is pirítjuk őket. Kikapcsoljuk a FRY programot és átváltjuk COOKING funkcióra.
  5. Amikor a gombából a víz már elpárolog , hozzáöntünk 3 dl vizet, beletesszük a zöldborsót és fűszerezzük. Hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, sót , borsot, kakukkfüvet, egy csipetnyi chilipaprikát, pirospaprikát, majd sűrűre főzzük.
Megjegyzés

G.B. Beáta receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek