Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 1 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál só (ízlés szerint)
- 1 csipetnyi őrölt feketebors (ízlés szerint)
- 1 csipetnyi rozmaring (ízlés szerint)
- 0,5 teáskanál kurkuma (ízlés szerint)
- 0,5 teáskanál koriander (ízlés szerint)
- 1 csipetnyi kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 csipetnyi chilipaprika (ízlés szerint)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 500 g csiperkegomba
- 200 g zöldborsó
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2-3 db koktélparadicsom
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A krumplit kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Teszünk bele 1 teáskanál sót, és feltesszük főni COOKING programon.
- Közben előmelegítjük a sütőt. Körülbelül 5 perc múlva, mikor már felforrt a krumplin lévő víz, kikapcsoljuk a gépet, leszűrjük a burgonyát.
- Teszünk rá 2 evőkanál olívaolajat, sót, borsot, rozmaringot, fél teáskanál kurkumát, fél teáskanál koriandert, majd összeforgatjuk. Tepsibe öntjük és 190 °C-on körülbelül 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Miközben sül a burgonya, elkészítjük a gombás szószt. 1 fej apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelünk a FRY programon. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot,majd pár percig együtt is pirítjuk őket. Kikapcsoljuk a FRY programot és átváltjuk COOKING funkcióra.
Megjegyzés
G.B. Beáta receptje