Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 1 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 500 g fodros nagykocka tészta
- 360 g füstölt tofu
- 150 g szójakocka
- 0,5 teáskanál himalája só
- őrölt bors csipetnyi
- 0,5 teáskanál füstölt pirospaprika
- folyékony füst 4-5 fújás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál növényi "tejföl"
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A megfőzött szóját kinyomkodjuk és apróra vagdossuk. A Smart Chef-be tesszük és Fry programon megpirítjuk. Amikor már aranybarna a színe, hozzáadunk 1/2 tk sót, pici borsot, 1/2 tk füstölt pirospaprikát, és 4-5 fújást a folyékony füstből. Kivesszük a tartályból és félretesszük.
- Vízzel töltjük meg a tartályt, sózzuk, beleteszünk 1 ek. olívaolajat és elindítjuk a PASTA programot. Amikor a víz felforrt, hozzáöntjük a tésztát és néha megkeverve puhára főzzük. Ha megpuhult a tészta leszűrjük, rámorzsoljuk a füstölt tofut és hozzáadunk 3 ek. növényi "tejfölt".
- Összekeverjük , hogy egyenletesen legyen a tésztán a tofu és a "tejföl", majd belekanalazzuk a Smart Chef tartályába. Kiválasztjuk a CASSEROLE programot és 40 percig pirítjuk. Aki szereti, hogy a tészta aranybarnára pirul, utána még kapcsolhat egy BROWN programot 3 percre.
- Amikor elkészült, ízlés szerint "tejföllel" ízesíthetjük még, megszórjuk a pirított szójadarabokkal és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Megjegyzés
G.B.-Beáta receptje