Gombakrémleves zöld-fűszerekkel
Gyorsan elkészíthető illatos leves, hideg napokon igazán testet melengető étel.
Ahhoz hogy finom rizsből készült tejhelyettesítő italt kapjunk, fontos, hogy jó minőségű rizst vegyünk alapanyagként.
A rizsben lévő keményítő lényeges szerepet játszik a szervezet energiaellátásában, fehérjéi révén pedig – amelyekből sokkal többet tartalmaz, mint a többi gabonaféle – különösen magas a biológiai értéke.
https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=rizs%201000%20g&description=0
Gyorsan elkészíthető illatos leves, hideg napokon igazán testet melengető étel.
Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,
Finom, krémes joghurt, amit fekete ribizlivel gazdagítottunk. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, az eredmény biztosan ízletes lesz.
Ennek a tökfajtának nem annyira intenzív az íze, mint a kanadai töknek, de érdemes kipróbálni, mert igen aromás leves főzhető belőle.
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom.
A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni “joghurt” készíthető belőle.
A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.
Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.