Habosítható kesudió-szója ital
Nincs is finomabb egy habos forró kakaónál, vagy kávénál. Ez a kesudióból és szójából készült ital biztosan nem okoz csalódást, ha szép habot szeretnénk. Csak egy tejhabosítóra van szükségünk.
Minden italhoz érdemes legalább 1 evőkanál semleges ízű étolajat adni, általa lesz az tejhelyettesítő lágy, krémes, nem beszélve arról, hogy a beltartalmi értékek is növekednek az olaj által.
Azért is szükséges, hogy ellensúlyozza a kókuszreszelékben levő kókuszzsír rigid tulajdonságait: a kókuszzsír 24 fokon dermed, kiválik, és megül az ital tetején, nem segít elegyíteni a többi összetevőt. Az olaj dermedéspontja sokkal alacsonyabban van, ezért a kókuszsírhoz adagolva javítja annak dermedési tulajdonságait.
Nincs is finomabb egy habos forró kakaónál, vagy kávénál. Ez a kesudióból és szójából készült ital biztosan nem okoz csalódást, ha szép habot szeretnénk. Csak egy tejhabosítóra van szükségünk.
Az igazi forró csoki sűrű, krémes, kakaós, szívet-lelket melengető finomság. Megpróbáltunk egy tej-és cukor-és gluténmentes változatot megalkotni. Nekünk nagyon ízlett az eredmény.
Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót.
Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.
A farsangi jelmez elkészítésében nem tudunk segíteni, de bemutatunk nektek egy fánk lisztkeveréket, amiből igen egyszerű paleo fánkot sütni. Az íze igazi farsangi hangulatra emlékeztet.
Ízletes desszert ital, ami a zserbó ízvilágát hozza. Csokis-diós-sárgabarackos, ki tudna neki ellenállni. Mi biztosan nem.
Forrón az igazi, de hidegen is nagyon finom.
Ez a sütés nélküli csoki egy tökéletes alternatíva a “tejfőzés” során keletkezett szűrlemény felhasználására. Könnyen elkészíthető finomság, kókusz imádók figyelmébe ajánljuk. 🙂
A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.
Ez a finomság valójában egy ízesített kókusztej, ami a nevét a kurkuma sárga színéről kapta. Mivel mind a fahéj, mind a kurkuma gyulladásgátló hatással rendelkezik, ez a tejhelyettesítő ital remekül támogatja a gyulladt belek regenerációját, ráadásul ízvilága rendkívül kellemes.
Granolából tejhelyettesítő? Miért ne! Végülis a granola, finom magvakból, zabpehelyből és gyümölcsökből tevődik össze. Kipróbáltuk és milyen jól tettük. Egy gazdag ízvilágú, forró csokira emlékeztető, krémes desszert ital lett az eredmény. Mi csokisat használtunk, de természetesen bármelyik granolával működik a recept.
A chia puding egy nagyszerű finomság, ami még egészséges is. Tökéletes napindító reggeli, de akár könnyű desszertként is funkcionálhat. Elkészítése igen egyszerű.