kókuszzsír

A kókuszolaj egészséges, könnyen használható helyettesítője a hagyományos étolajoknak.
Az olaj színtelen, majdnem víz tisztaságú, magában is fogyasztható, kellemes ízű enyhén kókusz illatú folyadék.
A vele készült ételek könnyűek, nem terhelik meg az emésztőrendszert és megmarad saját illatuk.

https://www.vegital.hu/kokuszolaj

“Zabtejszín”

A “zabtejszín” alapja a bio zab , amely az egyik legmagasabb fehérjetartalmú gabona. Az elkészült tejszínhelyettesítő sűrű, natúr ízű, kiválóan alkalmas, levesek, szószok ízesítésére, valamint növényi “joghurt” alapnak.

Tovább olvasom »

“Kölestejszín”

A kölesből nagyon finom tejszínhelyettesítő készíthető. Enyhén hozza köles ízvilágát, tökéletesen használható levesekhez, mártásokhoz. Arra kell figyelni, hogy mikor elkészül még folyékony, de hűlés közben sűrűsödik.

Tovább olvasom »

“Rizstejszín”

A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom.
A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni “joghurt” készíthető belőle.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső