kókuszreszelék

Miért használunk a tejpótlók készítéséhez kókuszreszeléket?

A kókusz, a tejhelyettesítő italkészítés alfája és omegája és igen nagy szerepe van a tökéletes állag elérésében.

Tápláló, magas zsír és ásványi anyag tartalmú húsa a legközismertebb nyersanyag, amit nem csak kókusztejhez, de a többi tejhelyettesítő ital készítésekor is használunk. Ha otthon készítjük ezeket az italokat, mindenképpen érdemes tenni hozzájuk kókuszreszeléket, de főleg a gabona alapú italoknál fontos. Az italok krémesebbek, fehérebbek, finomabbak lesznek általa, de jelentősen növeli azok beltartalmi értékét is.

Az olcsó, zsírtalanított, kiszárított kókuszreszelékből soha nem lesz olyan finom tejhelyettesítő, ezért kell minél zsírosabbat használni. Ha valaki allergiás rá, vagy nagyon nem szereti az ízét, akkor ki lehet hagyni az olajos magoknál, ilyenkor viszont az adott olajos magból kell dupla adagot használni. Nem ugyanaz az íze, beltartalma, de finom, iható ital lesz így is. Lehetséges alternatíva kókusz helyett a földi mandula, vagy más néven tigrismogyoró, chufa, zulu mogyoró, viszont elszínezi az italt tejeskávé színűre és az ízhatás is jelentősen megváltozik, így csak a kókuszra allergiásoknak javasolt ez a verzió.

A kókusz rosttartalma magas, (61%/100 gr) glikémiás indexe alacsony, (20 GI) így nem okoz komolyabb vércukor ingadozást. A GL (glikémiás terhelés) értéke még ennél is kellemesebb képet mutat, ennek értéke mindössze 1,8, ami rendkívül kedvező a vércukor szint és az inzulin elválasztás szempontjából. A fogyni vágyók esetében az sem elhanyagolható szempont, hogy egy nagy pohár kókusztej elfogyasztását követően később éhezünk meg, és nem sóvárgunk annyira az édességek után, ez pedig jelentősen megkönnyíti a súlycsökkentő étrend betartását.

A Vegital kókuszreszelék hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen isteni, krémes kókusztejet és „tejszínt” lehet készíteni belőle.  A tejhelyettesítőket gazdag, telt ízűvé és selymes állagúvá változtatja.

Te is szeretnél fantasztikus tejpótlókat főzni? Próbáld ki kókuszreszelékünket!

https://www.vegital.hu/kokuszreszelek

Zserbó ital

Ízletes desszert ital, ami a zserbó ízvilágát hozza. Csokis-diós-sárgabarackos, ki tudna neki ellenállni. Mi biztosan nem.
Forrón az igazi, de hidegen is nagyon finom.

Tovább olvasom »

Pekándió ital

A pekándió egy ízletes és rendkívül tápláló mag, az olajos magvak összes jótékony tulajdonságait egyesíti magában. Különleges tejhelyettesítőt készítettünk belőle.

Tovább olvasom »

Moon milk rózsával

A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.

Tovább olvasom »

“Arany ital”

Ez a finomság valójában egy ízesített kókusztej, ami a nevét a kurkuma sárga színéről kapta. Mivel mind a fahéj, mind a kurkuma gyulladásgátló hatással rendelkezik, ez a tejhelyettesítő ital remekül támogatja a gyulladt belek regenerációját, ráadásul ízvilága rendkívül kellemes.

Tovább olvasom »

Desszert ital granolából

Granolából tejhelyettesítő? Miért ne! Végülis a granola, finom magvakból, zabpehelyből és gyümölcsökből tevődik össze. Kipróbáltuk és milyen jól tettük. Egy gazdag ízvilágú, forró csokira emlékeztető, krémes desszert ital lett az eredmény. Mi csokisat használtunk, de természetesen bármelyik granolával működik a recept.

Tovább olvasom »

“Mandula ital” 2.

Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett “mandulatej” receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.

Tovább olvasom »

Almás chia puding

A chia puding egy nagyszerű finomság, ami még egészséges is. Tökéletes napindító reggeli, de akár könnyű desszertként is funkcionálhat. Elkészítése igen egyszerű.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső