kesudió

Ez a Brazíliából származó csonthéjas kitűnő K-vitamin-, réz-, magnézium-, foszfor-, mangán- és vasforrás. Emellett kiemelkedő a fehérjetartalma, de tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat is.
Nagyon testes, rendkívül finom italt ad, kesudióval re- mekül lehet sűríteni, ami jó hír a paleo étrenden élőknek. Ha növényi tejhelyettesítők sűrítéséről van szó, akkor általában első gondolatunk egy kis rizs vagy árpa, esetleg zab vagy köles hozzáadása. Azok számára, akik viszont egyáltalán nem fogyasztanak gabonát, sűrítőként elsősorban a kesudió és a földi mandula jöhet szóba, csak utána nyúljunk a xantánért, vagy egyéb keményítőért.

https://www.vegital.hu/kesudio-500-g

“Kesudiótejszín”

A kesudióból készült tejszínhelyettesítő krémes, selymes ízű, állaga az igazi tejszínre emlékeztet. Sűrítőként is tökéletesen funkcionál. kiváló főzelékekhez, desszertekhez és “joghurt” alapnak is.

Tovább olvasom »

Kesu ital

A kesudióból készült ital egy finom, sűrű krémes állagú tejhelyettesítő. Aki szereti a kesudió ízét, biztosan ezért is rajongani fog. Kávéhoz is szuper választás.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső