Karácsonyi krémlikőr
Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk 🙂
Ez a Brazíliából származó csonthéjas kitűnő K-vitamin-, réz-, magnézium-, foszfor-, mangán- és vasforrás. Emellett kiemelkedő a fehérjetartalma, de tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat is.
Nagyon testes, rendkívül finom italt ad, kesudióval re- mekül lehet sűríteni, ami jó hír a paleo étrenden élőknek. Ha növényi tejhelyettesítők sűrítéséről van szó, akkor általában első gondolatunk egy kis rizs vagy árpa, esetleg zab vagy köles hozzáadása. Azok számára, akik viszont egyáltalán nem fogyasztanak gabonát, sűrítőként elsősorban a kesudió és a földi mandula jöhet szóba, csak utána nyúljunk a xantánért, vagy egyéb keményítőért.
Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk 🙂
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Kellemes ízvilágú mag ital, érdemes kipróbálni. Recept nyomtatása Tejhelyettesítő vegyes magokból Előkészítés 5 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók 50 g földimandula 1
Növényi “sajt” helyettesítő, mely jól olvasztható, de rántani is tökéletes.
Paleo étrendbe is beilleszthető finom lágy sajt helyettesítő. Ebből a mennyiségből 3 db készült.
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.
A kesudióból készült tejszínhelyettesítő krémes, selymes ízű, állaga az igazi tejszínre emlékeztet. Sűrítőként is tökéletesen funkcionál. kiváló főzelékekhez, desszertekhez és “joghurt” alapnak is.
A kesudióból készült ital egy finom, sűrű krémes állagú tejhelyettesítő. Aki szereti a kesudió ízét, biztosan ezért is rajongani fog. Kávéhoz is szuper választás.