kesudió

Ez a Brazíliából származó csonthéjas kitűnő K-vitamin-, réz-, magnézium-, foszfor-, mangán- és vasforrás. Emellett kiemelkedő a fehérjetartalma, de tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat is.
Nagyon testes, rendkívül finom italt ad, kesudióval re- mekül lehet sűríteni, ami jó hír a paleo étrenden élőknek. Ha növényi tejhelyettesítők sűrítéséről van szó, akkor általában első gondolatunk egy kis rizs vagy árpa, esetleg zab vagy köles hozzáadása. Azok számára, akik viszont egyáltalán nem fogyasztanak gabonát, sűrítőként elsősorban a kesudió és a földi mandula jöhet szóba, csak utána nyúljunk a xantánért, vagy egyéb keményítőért.

https://www.vegital.hu/kesudio-500-g

Kesu “kefir” jostával

Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső