Rókagomba krémleves parmezánnal és sonkával
Nagyon finom, intenzíven gombás, kellemesen krémes leves mely bármely ebédnél megállja a helyét.
Egészséges só márpedig létezik. Az asztali sóval ellentétben alternatívaként ismerd meg a Himalaya (Himalája) sót, az egészséges, lúgosító sót, az élet sóját!
Nagyon finom, intenzíven gombás, kellemesen krémes leves mely bármely ebédnél megállja a helyét.
Sült hús mellé fantasztikus! Édes is, csípős is, fergeteges íz kavalkád egyetlen kis üvegben! A frissen főzöttet választottuk, mivel télen is lehet körtét és almát kapni.
Ehhez a recepthez a darálásmentes programot kell használni ( Silver-Chunky Soup, Rainbow-Chunky Soup, Glass főzőfejjel)
2 kis üveg lett belőle.
Érdemes elkészíteni, finom reggelit varázsolhatunk az asztalra, paleo kenyérrel kínálva.
Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz.
Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét.
Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Sokunk kedvence a vitaminokban gazdag csalamádé. Ez a káposztás savanyúság amellett, hogy nagyon ízletes, színeivel igazán szemet gyönyörködtető látvány is.
Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
A fermentált lila káposzta mind színével, mind pedig ízével elvarázsol minket. Fogyaszthatjuk savanyúságként, főétel mellé köretként. Akár önmagában is nassolhatjuk immunrendszerünk erősítésére, ugyanis egy igazi vitamin bomba.
Egy finom krémes “tejfölhelyettesítő”. Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
A kimchi Korea nemzeti étele, jellemzően kínai kelből, retekből, sárgarépából, gyömbérből, chilipaprikából készítik sok hagyma, fokhagyma és fűszerek felhasználásával. Ez az étel Koreában olyan, mint nálunk a lecsó: ahány ház, annyiféleképpen készítik. A lényeg, hogy rendkívül egészséges és nagyon finom, az illata pedig eléggé jellegzetes és erőteljes.
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.