Fermentált torma
A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.
A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.
Ezt a levest azoknak ajánljuk, akik szeretik a thai fűszerezésű ételeket. Magával ragadó, keleti ízvilágú fenséges leves, amit a curry és a shiitake gomba tesz izgalmassá.
Ez a mennyei zöldborsó krémleves hidegben, de a meleg hónapokban is egyaránt jól fog esni. A zöldborsót finomsága mellett jótékony tulajdonságai is különlegessé teszik.
Magas K-és B vitamin tartalommal rendelkezik, valamint igen gazdag rostokban, ami egyrészt laktat, másrészt segíti az anyagcserét.
Kiadós, laktató, mennyei leves. A zöldségek összhangját egy csipetnyi tárkonnyal tettük még gazdagabb ízűvé. Előételként, de tartalmassága miatt még egytálételként is tökéletes.
A káposztaleves diéta nem új keletű. Mi nem magára a levessel való fogyókúrázásra helyezzük a hangsúlyt, inkább egészséges mivoltára.
Jótékony hatása abban rejlik, hogy szénhidrát tartalma alacsony, míg a benne lévő zöldségek, segítik anyagcserénk működését.
Emellett rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal töltik fel szervezetünket.
Finom, fűszeres sárgarépa-krémleves, ami bármelyik évszakban jól esik. Akár ebédre, vagy vacsorára tökéletes választás.
A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.
A füge hallatán szinte mindenkinek az édeskés íz jut eszébe, ugyanis valóban az egyik legédesebb gyümölcsről van szó. Mivel friss formájában csak rövid ideig elérhető, ezért leginkább aszalt formában találkozunk vele. Úgy gondoltuk, elvonatkoztatunk az édességtől és újra értékeljük ezt a megosztó alapanyagot.
Elképzelésünk beigazolódott miszerint fügéből nagyon izgalmas ízvilágú savanyúság készíthető.
Igen megosztó étel, pláne a gyerekek körében. Sokan felnőtt fejjel jövünk rá, hogy egy krémes, kapros tökfőzelék milyen finom tud lenni. Friss tökből elkészítve igazi nyári étel.
Kiegészíthető tükörtojással, fasírttal, vagy bármilyen feltéttel.
Finom vendégváró leves, ami nemcsak ízével kiemelkedő, de igen mutatós is.